Professor assiteix a una formació en Magnolia a Londres i la presenta a un Betabeers

El professor del Ramis Alberto Soto ha rebut una formació en Magnolia durant la primera semana de desembre a Londres. La estada es part del projecte Erasmus + 2014-1-ES01-KA103-000556 que té el centre. N'Alberto creu que ha estat una molt bona experiencia per la qualitat de la formació rebuda. Així podrá impartir amb més coneixement les seves assignatures al Grau Superior de Desenvolupament d'Aplicacions Web.

Alberto Soto durant el workshop
N'Alberto va fer una exposició de més d'una hora als alumnes dels Cicles del Ramis explicant la tecnología Magnolia.
A continuación n'Alberto ho explica amb les seves paraules:

Dentro del mundo de aplicaciones web, los gestores de contenido o CMS empiezan a ser un nexo entre editores de publicaciones web y los programadores de aplicaciones. Aunque wordpress cada vez está siendo más utilizado, dentro del mundo corporativo y empresarial no tiene mucho sentido utilizar un CMS de esas características por muchas integraciones que se deseen realizar.
En ese contexto surge Magnolia CMS, que es un sistema abstracto de programación que permite que editores de contenido publiquen en varias webs de forma sencilla y sin la necesidad de tener que escribir código complejo. Para el programador supone la abstracción totalmente de la web, y nos permite programar en caliente, generar sistemas web multisite tipo "1and1" y multitud de características como la configuración del servidor desde la propia interfaz web.

Alberto soto al Betabeers

 Bajo ese prisma, se presentan las características de la última versión de este sistema tras una formación realizada bajo el marco europeo (Erasmus+) que posibilita que desarrolladores menos expertos puedan hacer entornos colaborativos de alto nivel.


Sala d'actes del Ramis

Al Betabeers també es va fer una xerrada dels mapes del consell insular: Més enllà de Google Maps.
El GoogleMaps menorquí.http://cartografia.cime.es/


Amb una trajectòria de més de 10 anys, Google ha aconseguit democratitzar l'ús dels mapes digitals, com cap altre Sistema d'Informació Geogràfica ha aconseguit.
L'API de JavaScript de Google Maps permet inserir Google Maps en les nostres pàgines web , crear aplicacions d'alt rendiment basades en descripció de la ubicació o crear d'imatges en 3D amb l'API de Google Earth . L'API de Google Maps és un servei gratuït , però subjecta a certs termes i condicions.

Però...
I si la cartografia que mostra Google Maps no és la que necessitem?
Hi ha altres fonts cartogràfiques gratuïtes?
Hi ha altres APIs similars a la de Google Maps que puguin consumir altres cartografies?
Hi a altres serveis de dades amb la component espacial?

Durant una hora farem un breu recorregut a les principals APIs webmmaping que exsiteixen a banda de Google maps, així com les principals funcionalitats:
OpenLayers
Leaflet

I coneixerem altres font de dades cartogràfiques:
OpenStreetMap
IDEs i serveis WMS
Serveis de dades de la IDE menorca
Aprendrem de forma pràctica a emprar APIs alternatives a Google Maps per a ubicar damunt el territori la nostra informació o aquella que provingui d'altres webServices.

 
En Marc Rosés ens explicà serveis cartogràfics

Més info:https://betabeers.com/event/betabeers-menorca-release-17-22-01-2016-mao-3598/
 
Marc:
 A continuación teniu un enllaç amb la seva presentación:
 
Resenya al Diari Menorca

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El Ramis, soci de la CAEB per enviar ex-alumnes a l'estranger

El Ramis participa al projecte Erasmus + KA102 "EuroFP Balears V".