Eramus+ per voluntariat: ens visiten del Molí de Baix de Sant Lluís

El passat dia 21 d'Octubre, ens va visitar n'Àngel Orfila i dues voluntàries del Molí de Baix. Ens van explicar com funcionen els projectes Erasmus+ per voluntariat i van entusiasmar als nostres alumnes per fer ells mateixos una estada d'entre 2 i 12 mesos a  Europa. Les dues voluntàries van explicar quina es la seva tasca a Sant Lluís: una fa feina al geriàtric jugant amb la gent gran i fent activitats. L'altre es al punt d'informació del Molí de Baix i ajuda amb la seva web. Les dues diuen que van enviar unes 30 sol·licituds fins aconseguir la seva estada. Van remarcar l'importància d'una carta de presentació personalitzada a l'entitat d'acollida.


Per participar no fa falta tenir estudis, només entre 17 i 30 anys. Et paguen 90%-100% del vol, allotjament i manutenció. També un doblers de butxaca (ex: a Espanya uns 100 € mensuals). El voluntari rep una assegurança mèdica i de responsabilitat Civil vàlida per tot el mon.
Una vegada fetes les pràctiques tindrà un  Youthpass (document acreditatiu de l'estada de firmat també per l'entitat d'acollida)

Més informació del EVS (European voluntary service – servei voluntariat europeu)http://www.molidebaix.es/WebEditor/Pagines/file/Diptic_SVE_2015.pdf
www.erasmusplus.injuve.es
per trobar  entitats: https://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/
European youth portal: http://europa.eu/youth/evs_database


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Concessió de la Carta Universitària Erasmus al IES Joan Ramis i Ramis de Maó

El Ramis, soci de la CAEB per enviar ex-alumnes a l'estranger